søndag 2. august 2015

Nesquick kake

Oppskrift på en skikkelig god langpannekake er lurt å ha på lager. Plutselig dukker det opp arrangementer i skoler og barnehager, en kollega har bursdag eller barnebursdagen er rett rundt hjørnet. Denne kaken slår alltid an. Det er den beste sjokolade-langpannekaken jeg har smakt, den er enkel å lage og den holder seg utrolig godt!


Til en langpannekake trenger du:
Kake:
500 gram hvetemel
5 dl sukker
300 gram mykt smør (se tips)
2 ts natron
1 ts salt
1 ts bakepulver
6 dl kefir
4 egg
2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
4 dl nesquickpulver
Glasur:
1 dl nesquickpulver
5 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1/2 dl melk (eller sterk kaffe hvis du vil lage kaken litt mer voksen)
75 gram smør

Varm stekeovnen til 175 grader.

Ha alle ingrediensene til kaken i en kjøkkenmaskin eller stor bolle og rør i 5 minutter.

Ha bakepapir i en langpanne og hell i kakerøren. Stek nederst i ovnen i 40 minutter. Kaken skal være helt gjennomstekt, sjekk med en kakenål eller tannpirker.

Avkjøl kaken.

Til glasuren har du alle ingrediensene i en kjele og smelter over lav-middels varme. Bre utover avkjølt kake. Pynt gjerne med kakestrøssel!


Tips 1: Hvis du har glemt å sette smør på benken for å romtempereres, er det bare å myke det i mikroen! 10 sekunder per 100 gram fungerer bra i min mikro.

Tips 2: Kaken kan gjerne fryses, helst uten glasur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar