tirsdag 21. juli 2015

Brytebrød med rosmarin og hvitløk

Dette brødet er nydelig som tilbehør til supper og gryter eller bare som kveldsmat med smør og ost.


100 gram smør
3 dl melk
1 pk tørrgjær
500 gram hvetemel
1 ts salt
1 ss rosmarin
1 ts hvitløkspulver
egg til pensling

Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til fingervarmt. Ha gjæren i en bolle og hell over smørblandingen. Rør til gjæren har løst seg opp.

Bland mel med salt, rosmarin og hvitløkspulver. Ha mesteparten av blandingen over i det våte. Bruk kjøkkenmaskin eller en sleiv for å røre sammen deigen. Er deigen for løs har du i resten av melblandingen. Elt godt.

Hev deigen under plast eller et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter til dobbel størrelse.

Smør en ildfast form på omtrent 30x25 cm. Del deigen i 15 emner og hvert emne til boller. Legg bollene i formen og etterhev i 30 minutter.

Varm ovnen til 200 grader. Pensle brytebrødet med egg og dryss over litt rosmarin. Stek midt i ovnen i ca 20 minutter, til brytebrødet er gyllent.

Avkjøl litt i formen og server.

Oppskriften er basert på mammas gode, gamle brytebrødoppskrift.

1 kommentar: